Tradisjonell Tysk Varm Potetsalat

En tradisjonell tysk oppskrift funnet på sparkrecipes.com
Tradisjonell Tysk Varm Potetsalat

Forberedelse: 10 min.
Matlaging: 35 min.
6 porsjoner

Ingredienser
450 – 680 g nypoteter
115 g bacon
1 middels løk, grovhakket
1 selleristilk, hakket
1/2 ts mel
1/2 ts sukker
1 ts salt
1/8 teskje pepper
1,2 dl vann
1,2 dl eplesidereddik

Fremgangsmåte

[1] Vask potetene og kok de i kokende saltet vann til det er møre. Tørk de og skrelle de mens de fortsatt er varme og kutt de i 3/4 cm tykke skiver. Sett de til side.

[2] Ha bacon i en stekepanne og stek det til det er nesten sprøtt. Fjern bacon fra panne og ha i løk og selleri. Fres til grønnsakene er møre og gjennomsiktig. Fjern de fra pannen.

[3] Hel ut alt baconfettet bortsett fra en spiseskje. Tilsett mel, sukker, salt og pepper og rør til blandingen er lett brunet. Tilsett eddik og vann og kok til blandingen er litt tykkere. Ha  tilbake bacon, løk og selleri i pannen.

[4] Hell den varm dressingen over potetene. Rør forsiktig for å blande. Potetene skal se blanke ut. Garner med hardkokte eggeskiver og et dryss hakket persille. Serveres varm.

Advertisements