Tradisjonell Victoriatoast

En klassisk høstdessert funnet i “Lettvint for Små Familier”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1980

victoriatoast_post

Plommene er modne her i Norge nå og da er det på tide og bruke så mye av dem som mulig mens de holder seg før en begynner og konservere dem. Victoriatoast er en ypperlig måte og bruke de modne plommene på. Server denne lekre desserten med kald fløte eller yoghurt.

Tilberedningstid: Ca. 25 min.
Kan ikke fryses.
1 porsjon

Ingredienser
1 loffskive
1 ss smør eller margarin
2 store modne, søte, røde plommer, helst Victoriaplommer,
men andre sorter kan også brukes
2 ss sukker; gjerne demerara
1 knivspiss malt kanel
Litt fløte eller yoghurt til servering

Fremgangsmåte

[1] Skjær skorpen av loffskiven. Smelt smøret og pensle begge sidene av loffskiven med smøret. Pass på så den blir penslet helt ut til kantene. Legg loffskiven i en stor vid kopp eller skål slik at den ligger i en bøyd fasong med de fire hjørnene stikkende opp. Stek den i ovnen ved 200° C til den er sprø og gyllen. (Alternativt kan loffskiven stekes i smøret i en stekepanne over svak varme til den er gyllen og sprø.)

[2] Skyll plommene i mellomtiden. Del dem i to og fjern stenene. Ha plommene i en liten kasserolle. Dryss sukker og kanel over. Drypp to spiseskjeer vann over. Kok sakte opp og la plommene trekke over svak varme til de er møre, ca. 5 minutter. Ikke kok dem så lenge at de faller sammen.

[3] Legg krutongen (den stekte loffskiven) på en tallerken. Legg plommene over og drypp på kokekraften. Server med en gang.

[4] Til to personer: Bruk dobbel mengde av alle ingrediensene.