Tradisjonelle Fiskekaker av Røkt Makrell

En klassisk britisk fiskekakeoppskrift funnet på det som
den gang het
britishfood.about.com
Tradisjonelle Fiskekaker av Røkt Makrell

Røkt fisk er god i alle slags oppskrifter på grunn av sin fyldige smak, pluss at det er næringsrik, velsmakende og ganske billig. En røktmakrellfiskekake er dette og mer. Makrell er ikke bare en økonomisk fisk å lage mat av og å spise, som en fet fisk er den også veldig sunn. Det meste makrellfiske er for tiden bærekraftig, så vi trenger heller ikke ha dårlig samvittighet for å spise den.

I denne Røktmakrellfiskekakeoppskriften består kakene av hardkokt egg, pepperrotkremsaus og persille i tillegg til fisk noe som gir en myk, søt og ekstremt velsmakende fiskekake.

Når det er mulig, bruk benfrie makrellfileter for å spare deg tid og problemer med å fjerne alle beinene.

Oppskrift av Elaine Lemm

Ingredienser
400 g poteter, skrelt og delt i 4
2 store, ferske egg, hardkokt
1 stort, ferskt egg, pisket
15 g finhakket, flatbladet persille
4 toppede teskjeer fersk pepperrot
eller kremet pepperrotsaus
160 g skinnfri, benfri, røkt makrell
Havsalt og nymalt pepper
6 ss mel
Vegetabilsk olje
Sitronbåter til garnityr

Fremgangsmåte

[1] Plasser poteter i en stor gryte, dekk med kaldt vann og tilsett en klype salt. Kok opp og kok til potetene er møre. La potetene renne av seg, mos de og sett de tilside.

[2 Del de hardkokte eggene i to, fjern eggeplommene og kutt hvitene i små terninger. Plasser plommene i en fin sil og press de gjennom med en skje.

[3] Ha potet, siktede eggeplommer, eggehviteterninger, persille, pepperrot eller pepperrotkrem og en klype salt og pepper i en stor bolle. Rør godt om.

[4] Del makrellen i store flak og ha de potetblandingen, rør forsiktig til alle ingrediensene er godt blandet. Ikke rør kraftig i blandingen, da vil fisken løse seg for mye opp.

[5] Del fiskblandingen i 6 deler. Rull hver del til en en ball, dypp de i melet og rull de rundt til de er jevnt belagt. Dypp ballen i det piskede egget, rull igjen for å dekke de jevnt. Dypp den i melet igjen og gjenta. Press ballen sammen til en fiskekake og sett den til side. Gjenta med den gjenværende fiskekakeballene.

[6] Varme en stekepanne stor nok til å gi plass til 3 av fiskekakene. Hell i nok olje til at bunnen av pannen er dekket med ca 5 millimeter olje. Varm opp oljen, men ikke så mye at den ryker.

[7] Legg i 3 fiskekaker. Stek i 3 minutter, vend kakene og stek i 3 minutter til. Fjern fra pannen og legg de på kjøkkenpapir. Hold de varme. Gjenta med de tre siste fiskekakene.

[8] Server fiskekakene varme, garnert med sitronbåter på en seng med ertepuré smaksatt med mynte og en salat eller med sesongens friske  grønnsaker. Fiskekaker kan serveres som forrett (en per person) eller 2 per person som hovedrett.