Tradisjonelle Irske Fiskekaker Av Torsk

Tradisjonelle Irske Fiskekaker Av Torsk

Fiskekaker er irsk tradisjonell kost på sitt aller beste. Disse små underne er laget ved å lage en deig av potetmos, kokt fisk i flak og urter som deretter formes til kaker og paneres med brødsmuler før steking.

Dette er en perfekt oppskrift for å få brukt rester av potetmos, hvis noe slikt noen gang eksisterer. Men ikke bekymre deg du kan alltid koke noen poteter og mose dem slik at du får laget disse deilige og økonomiske fiskekakene.

Torskefiskekaker kan saktens være enkle, men de blir sjelden så velsmakende som disse. Tradisjonell irsk fiskekaker inneholder ofte laks eller en blanding av laks og hvitfisk, men dennher brukes kun torsk.

Forberedelse: 20 minutter
Koking og steking: 20 minutter
Total tid: 40 minutter
Serverer: 4

Ingredienser
For å forberede fisken:

450 g torskefilet
1/4 ts svarte pepper
1 liten løk (skrelles og skiver)
2,35 dl melk
For å lage fiskekakene:
4,75 dl potetmos
450 g kokt torsk delt i flak
2 ss finhakket persille
1 eller 2 fedd finhakket hvitløk
1 lite egg
1/4 ts sort pepper
1/2 ts salt
1,2 dl hvetemel
2 store pisket egg
2,35dl fine brødsmuler
1,2 dl revet parmesanost (valgfritt)
smør eller olje (til steking av fiskekaker)

Fremgangsmåte

Slik posjerer du fisken

[1] Hell melken i en stor kjele og tilsett skivet løk og pepperkorn.

[2] Bring væsken til kokepunktet, men ikke la det koke. Senk varmen og la melken trekke i 5 minutter. Legg i torskefiletene og la de trekke i 7 til 10 minutter avhengig av tykkelsen på fisken.

[3] Ta kjelen av varmen og la fisken avkjøles i væsken. Ta fisken opp med en hullsleiv. Spar på væsken, noe som kan være nødvendig for å binde fiskekaker.

For å lake fiskekakene

[4] Del filetene i flak i en bolle og fjern alle bein.

[5] Tilsett potetmos, hakket hvitløk, persille, salt og pepper og bland godt. Tilsett parmesanost hvis ønskelig.

[6] Tilsett pisket egg for å binde blandingen. Hvis blandingen er for tørr tilsett litt av den sparte melken du kokte filetene i. Hvis blandingen er for vått og klissete tilsett litt mel.

[7] Ved hjelp av melede hender form deigen til flate kaker.

[8] Sett klar 3 tallerkener, en med mel, en med pisket egg og den siste med brødsmuler.

[9] Vend en fiskekake i mel. Dypp den i egg og deretter vender du den i brødsmuler. Gjenta med resten av fiskekakene.

[10] Varm smør eller olje i en stor stekepanne. Stek fiskekaker i ca 5 minutter på første side, eller til de er pent gyllenbrune. Vend fisken kake og brun i 4 til 5 minutter på den andre siden. Stek i 2 omganger.

[11] Serveres fiskekaken varme med en side kokte grønnsaker eller en frisk grønn salat.