Tradisjonelle Suldalsboller

En tradisjonell bolleoppskrift fra Suldal funnet på
Jærbladets
oppskriftsider

Tradisjonelle Suldalsboller

Ingredienser
1 liter h melk
300 gram meierismør
250 gram melis
(D
ette kokes opp og avkjøles til romtempratur
hvis du smelter smør først og deretter tar i melk
og melis, blir dette raskt romtemperatur)
50 gram gjær
1 ts kardemomme
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
1,5 kg hvetemel

Slik gjør du

[1] Smelt smør i en gryte og tilsett h melk og melis. Rør godt ut melisen og ha dette oppi en bakebolle. Væske skal være romtemperert og ikke for varmt når du rører ut gjæren i vesken.

[2] Tilsett alt det tørre og la kjøkkenmaskinen gå til deigen slipper bollen.

[3] La deigen hvile i 10 minutt i bollen etter elting og baker ut bollene å sett på brett med en gang. Hev til dobbel størrelse, gjerne i 1-2 timer på kjøkkenbenken, pensle med egg og stek midt i ovnen på 250 grader i 6-7 minutter. Det går raskt fordi temperatur er høy så pass på.