Tradisjonelt Irsk Sodabrød

Traditional Irish Soda Bread_page_thumb[2]

Ingredienser
450 g selvhevende mel (eller mel pluss tørrgjær)
1 ts bakepulver
En klype salt
2 dessertskjeer sukker
50 g margarin eller smør
1 egg (pisket)
3 dl  Melk (ca)
125 g lyse eller vanlige rosiner (valgfritt)

Fremgansmåte

[1] Forvarm ovnen til 200° C. Dryss et ovnsbrett med mel. Sikt mel (og tørrgjær), bakepulver og salt i en bolle. Tilsett sukker og bland godt.

[2] Gni margarin eller smør inn i de tørre ingrediensene til blandingen ligner brødsmuler. Tilsett rosiner (hvis ønskelig) og bland godt igjen.

[3] Til slutt tilsett egg og nok melk til å lage en myk deig, ikke for våt eller klissete! Vend deigen ut på et lett melet bord og kna forsiktig, akkurat nok til å få deigen sammen.

[4] Overføring til det klargjorte ovnsbrettet og form til et rundt brød omtrent 4 cm høyt. Skjær et kryss i toppen.

[5] Stek i ca 40 minutter til brødet er gyllenbrunt og  gir fra seg en hul lyd når du banker i bunnen av brødet med fingerknoken!

Serve, nybakte med smør.

Advertisements