Trekullgrillede Reker med Aioli

Oppskrift på en rask lunsj funnet på goodhousekeeping.co.uk
Trekullgrillede Reker med Aioli

Forberedelsestid: 10 minutter
Grilling: 6-8 minutter
Serverer 4

Du vil trenge
16 store kongereker
olivenolje
Juice av 1 sitron
Til aiolien:
1 fedd hvitløk
Klype havsaltet
1 stor eggeplomme
½ ts Dijon sennep
125 ml ekstra virgin olivenolje
Juice av halv sitron
Nymalt svart pepper
Til serveringen
Sitronbåter og salatblader

Fremgangsmåte

[1] Ha reker, olje og sitronsaft i en dyp tallerken og rør det sammen, sett til side for å marinere. For aiolien, knus hvitløk og dryss over saltet, gni til en glatt pasta med kanten av en kniv, sett til side. Ha eggeplommen og sennepen i en stor bolle og visp sammen. Visp inn olivenoljen sakte, dråpe for dråpe, til en jevn majones dannes. Rør i hvitløk og sitronsaft og rikelig med nymalt svart pepper.

[2] Grill reker over varme grillkull eller fres de i en varm dyp stekepanne i 6-8 minutter til de er litt svidd på utsiden og gjennomkokte. Snu de en gang.

Server med aioli, sitronbåterog noen salatblader.