Trettitallets Eton Mess

1930s - Eton Mess_page_thumb[2]

Legenden sier den opprinnelige oppskriften for Eton Mess inneholdt bananer, så det gjør denne også.

Ingredienser
3 store eggehviter
175 g sukker
300 g bringebær
5 ss melis
juice av 1/2 sitron
600 ml kremfløte
1 ss vaniljesukker
350 g jordbær, halverte / delt i fire
2 bananer, skrelt og skivet

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 110° C (90° C med varmvifte). Pisk eggehvitene i en fettfri bolle med håndholdt elektrisk visp til stive topper dannes. Spe med sukker, til stive topper dannes etter hvert omgang med sukker. Marengsen skal være tykk og blank.

[2] Dekk to store ovnsplater med bakepapir (bruk litt marengs til å feste hjørnene på papiret med). Fyll rester marengsen i en  sprøytepose med en 2 cm stjernedyse. Sprøyt ut 16 snurrer på bakepapiret i god avstand fra hverandre. Stek i 2 timer, deretter slår du av ovnen ovnen og avkjøler marengsen der inne.

[3] Rør sammen 200 g bringebær, 4 spiseskjeer melis og sitronsaft i en food prosessor. Press blandingen gjennom en sil i en bolle, kaste frøene.

[4] Til severingen: i en stor ren bolle, pisk fløte, gjenværende melis og vaniljesukker til myke topper danner seg. Knus halvparten av marengsen og vend den inn i kremen. Fold inn halve bringebærsausen til blandingen marmoreres. Fordel blandingen i åtte glass og strø over all gjenværende frukt. Topp hver med en marengs og dynk med resten av sausen. Server.