Tørkede Epler

Tørkede Epler

Tørkede epleskiver var populære på 1600-tallet som en måte å lagre frukt på slik at de varte utover vinteren. Tørket frukt kan gjennomvætes og brukes i puddinger og sauser etter behov. De holder seg godt og utgjør fortsatt deilige sunne snacks.

Ingredienser
3-4 epler
Hyssing og treperler (er enklere enn knuter)
Honning til serveringen (hvis du vil ha en vegansk
versjon prøv å serverer de med lønnesirup)

Fremgangsmåte

[1] Skrell epler og fjern kjernehusene. Skjær dem i tynne skiver, ca 1/2 cm  eller mindre.

[2] Tre eplerskivene på hyssingen med treperler i mellom. (Epleskivene må ikke berøre hverandre, da vil de ikke tørke skikkelig.)

[3] Hen epleskivene på i et solrikt sted, i et vindu er perfekt. La henge til skivene er tørre å ta på, men fortsatt er litt spenstig når du prøver å bøye dem.