Tykk Dansk Bondesuppe

En suppeoppskrift fra “Mine 100 Bedste Opskrifter Fra Fad
Og Fryser” av Mona Giersing utgitt av Lademann i 1982
Tykk Dansk Bondesuppe

Ingredienser
2 skiver bacon
50 g smør
1 stort løg
100 g porrer (kun det hvide)
3 stilke blegselleri
50 g champignon
1 stor gulerod
1 majroe
2 spsk hvedemel
3 dl mælk
1/2 ds (à 400 g) flåede tomater
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket kørvel
1 spsk hakket purløg
salt, peber
5 dl hønsebouillon
1 citron
reven ost

Rækker til 4-6 personer.

Fremgangsmåde

[1] Klip baconskiverne i småstykker ned i en stor opvarmet gryde. Kom smørret ved og steg baconstykkeme sprøde. Rens alle grønsagerne og skær dem i små terninger, der svitses i fedtstoffet i gryden. Lad det snurre i 5 minutter.

[2] Drys melet over og spæd med mælken. Lad det koge i 2 minutter. Tilsæt de grofthakkede tomater med væde, krydderurter samt salt og peber. Lad suppen simre og spæd med bouillon efterhånden.

[3] Læg låg på og lad suppen småpludre i 45 minutter, til grønsagerne er møre. Smag den til med citronsaft – den skal være let syrlig.

[4] Suppen serveres i varme tallerkner med reven ost drysset over.

Råd: Groft brød hører til.

Advertisements