Tynnbrød

En tradisjonell oppskrift på pannestekt brød funnet i
“Den Store Bakeboken” utgitt av Schibstedt i 1978

Tynnbrød

Tynnbrød

Her er en gammel oppskrift på tynne brød som var vanlige før folk fikk stekeovner i hus. Siden de stekes i tørr stekepanne er oppskriften selvfølgelig også velegnet som campingmat, stekepanna fungerer like bra på bålet som den gjør på ovnsplata hjemme – Ted

Oppskriften gir 10-12 brød

Ingredienser
50 g margarin
5 dl melk
1/4 pk. (12 g) gjær
1/2 ts salt
1/2 dl sukker
2 ss lys sirup
1/ 2 ts hornsalt
1 1/2 dl (90 g) sammalt hvete
2 dl (110 g) rugmel
7 dl (420 g) hvetemel
hvetemel til utbakingen

Fremgangsmåte

[1] Smelt margarinen, hell på melken og varm det til det er lunkent.

[2] Rør ut gjæren i litt av væsken. Bland i resten av væsken, salt, sukker, sirup, hornsalt, sammalt mel og rugmel. Arbeid inn hvetemelet. La deigen giære ca. 30 minutter.

[3] Del deigen i 10-12 deler. Rull hver del til en bolle. Kjevle den ut til 1/2 cm tykke kaker. Rull dem opp på kjevlet og legg dem forsiktig i varm, tørr stekepanne på platen, en om gangen.

[4] Stekes ca. 2 minutter på hver side på middels sterk varme. Avkjøl dem noe på rist. Spis brøden helst nystekte med smør.

[5] Det går fint å steke kakene på varm ovnsplate ved 300 grader ovnsvarme, ca. 3 minutter på hver side.