Tysk Potetsuppe

En tradisjonell tysk suppeoppskrift funnet i “Kulinarisk Pass”
utgitt avTupperware i 1970
tyskland_kartoffelsuppe_post

Forberedelse: 20 min.
Koketid : 45 min.
4 porsjoner

Ingredienser
750 g poteter
2 gulrøtter
1 persillerot
1/2 sellerirot
1 løk
1 purre
100 g røket sideflesk i terninger
1 1/2 liter vann (6 kopper)
salt og pepper
Litt merian
1 ts finhakket persille
8 pølser (tyske), ca 100 g hver

Fremgangsmåte

[1] Skjær poteter og grønnsaker i småbiter. Stek flesket over svak varme til fettet smelter. Tilsett poteter og grønnsaker og brun (sauté) dem noen min. Ha i vann til grønnsakene dekkes, og strø på salt, pepper og merian.

[2] Kok suppa til alle ingredienser er godt kokt. Press alt gjennom dørslag, tilsett urtene og persille, og varm pølsene i suppa.

[3] Server pølsene for seg, med sennep. Garner suppen med stekte brødterninger om ønskelig.