Tyttebær Sufflésalat

cranberry_souffle_salad_LIFE_1958_page_thumb[2]

En konvolutt nøytral gelatin
2 ss. sukker
1/4 ts. salt
2 1/2 dl veldig varmt vann
1 dl ekte majones
2 ss. sitronsaft
1 ts. revet sitronskall
1 (1/2 kg) boks tyttebærsaus*
1 appelsin eller eple, skrelt og terninger,
      eller 1 boks (240 g) ananasbiter
1/2 dl hakkede valnøtter

Bland gelatin med sukker og salt. Tilsett varmt vann. Rør til det er oppløst. Tilsett ekte majones, sitronsaft og sitronskall. Bland godt med håndmikser.

Sett blandingen i fryseren og frys i 10-15 min., Eller til iskrystaller har dannet seg 2,5 cm fra kanten, man blandingen fortsatt er myk i midten. Pisk til eggedosiskonsistens.

Fold i tyttebærsaus, frukt og valnøtter. Hell i former og avkjøl før servering. vend på friske salatblader. Topp med ekte majones og server.

6 porsjoner.

* Hvis friske tyttebær blir brukt, kjør 5 dl friske bær i hurtigmikser. Tilsett 1 dl sukker. La det stå i 10 min.

Advertisements