Ungarsk Bønnesuppe

A quickly cooked dinner found in “Mat for Travle”
utgitt av Hjemmets Kokebokklubb i 1982

Ungarsk Bønnesuppe

Ungarsk bønnesuppe er mettende middagsmat og den er fort gjort å lage i stand.

4-6 porsjoner
Tilberedningstid: 10 min.
Koketid: 5-10 min.
Kan fryses.

Ingredienser
250 g ferskt flesk
2 ss olje
2 løk
1 fedd hvitløk
1 knivsodd kajennepepper
1 boks tomatbønner
1 l kraft eller buljong
1 boks tomater (ca. 500 g)
rosmarin
kjørvel
merian
salt og pepper
1 boks suppeboller (ca. 500 g)
eller 500 g kokt medisterpølse
2 ss finklippet persille

Fremgangsmåte

[1] Skjær flesket i små terninger og stek dem i oljen i en gryte.

[2] Rens og finhakk løk, knus hvitløk og ha det i gryten.

[3] Tilsett kajennepepper, bønner og tomater (med væsken fra boksene) og kraft eller buljong. Dryss krydderurtene over etter smak og la det hele koke opp.

[4] Tilsett suppeboller eller medisterpølser skåret i små biter. La alt koke opp og småkoke til kjøttbollene/pølsebitene er gjennomvarme.

[5] Smak til med salt og pepper, dryss persillen over og server suppen rykende varm, direkte fra gryten eller fra suppeterrinen. Server grovt brød eller flatbrød til.

Tips: Frisk eller hermetisk frukt er en god avslutning på måltidet.