Ungersk Kyckling

ungersk kyckling_img

Håkan Håkanson skriver: Ungersk kyckling är en mättande, mustig, färggrann rätt. Ett roligt alternativ till alla lätta mera vårliga kycklingrätter
.
Håkan Håkanson fortsätter: ”Var kommer alla skinntorra, sega, ynkligt små kycklingstackare ifrån? Varför ärdet inte alltid ett pålitligt kännetecken för en bra kyckling, att bröstbensbrosket är mjukt och böjligt? Nej, det räcker inte alltid, det finns andra kännetecken som också måste stämma. Skinnet måste vara slätt och smidigt, köttet fast och kycklingen välväxt och väl urtagen innan man börjar tillagningen. Den som är osäker gör klokt i att köpa en färsk kvalitetsstämplad kyckling, som säljs urtagen på rätt sätt, sköljd och emballerad i hygienisk förpackning.”

Ingredienser
2 stora kycklingar
75 g smör
1 stor gul lök
1 1/2 msk paprikapulver
vetemjöl
2 dl vitt vin
6 tomater, färska eller konserverade
2 dl grädde
salt och peppar

Tillagning

[1] Stycka kycklingarna. Salta, peppra och mjöla bitarna.

[2] Lägg bitarna i en gryta tillsammans med smöret och den hackade löken.

[3] Bryn en stund och strö sedan på paprikan.

[4] Tillsätt vinet och tomaterna och låt kycklingbitarna koka ca 20 minuter. (När köttet lossnar från lårbenet är kycklingen färdig.)

[5] Slå grädden i såsen och låt den koka några minuter. Serveras med ris och grönsallad.

Advertisements