Urtelapper

urtelapper_page

Hvorfor ikke kombinere søndagsturene om våren med litt matauk? Spiselige nyttevekster vokser nær sagt over alt, men plukk ikke planter for nær sterkt trafikkerte veier.

Det er de første spede spirene og bladene som er best. Senere på våren og sommeren blir smaken for sterk til at plantene kan brukes til mat. En blanding av friske krydderurter som basilikum, persille, gressløk med mer kan også brukes i lappene.

1 porsjon

Ingredienser
1-2 dl grønne blad av nesle, skvallerkål og meldestokk
eller friske krydderurter
1 egg
1/4 ts salt
smør eller margarin til steking

Fremgangsmåte

[1] Vask alt det grønne godt i rennende vann og hakk det fint.

[2] Visp egget lett sammen. Bland i hakket grønt og salt.

[3] Brun litt smør eller margarin i en stekepanne. Legg røren i med skje. Stek lappene ved middels varme.

[4] Server urtelappene nystekte med stekt bacon eller pølsebiter og brød til.