Urtemajones

En oppskrift funnet i “Alt Om Urter” utgitt av
Den Norske Bokklubben i 1985

Urtemajones

Denne grønne majonesen er det beste tilbehøret til kald laks eller ørret,
hardkokte egg eller kald fisk i aspik.

Ingredienser
2 eggeplommer
en klype salt
1/2 ts fransk sennep
3 dl olje
1 1/2 ss hvitvineddik
1/2 ss sitronsaft
4 ss hakket urteblanding: kjørvel, dill, gressløk,
estragon,brønnkarse og persille

Fremgangsmåte

[1] De første 6 ingrediensene skal ha værelsestemperatur før du begynner. Rør eggeplommene med saltet til de er tykke og lyse. Rør inn sennepen.

[2] Hell i oljen dråpevis under kraftig omrøring. Når omtrent halvparten av oljen er rørt inn,kan den tilsettes i en tynn stråle. Hvis majonesen blir så tykk at den er vanskelig å røre, kan man tilsette ca 1 ts eddik.

[3] Når all oljen er spedd i, tilsettes resten av eddiken og sitronsaften. Smak til mens du rører, så majonesen ikke blir for sur. (Hvis majonesen skiller seg må hele prosessen begynne på nytt. Visp den skilte majonesen dråpevis i en ny eggeplomme.)

[4] Rør i urtene når majonesen er ferdig.

Advertisements