Valnøttvafler

En oppskrift fra “To Win New Cooking Fame – Just Add Waluts”
utgitt av Diamond Brand Walnuts in 1937

Valnøttvafler

For  2 eller 3 porsjoner, lag halvparten av denne oppskriften. En herlig variasjon er å ikke ha valnøttkjernene i røren, men og drysse en teskje på hver del av vaffelen etter å ha helt i røren i jernet. Valnøtter blir deilig sprø og “toasty”.

Ingredienser
5 dl mel
3 ts bakepulver
1/4 ts salt
1,5 dl hakkede valnøttkjerner
2 egg
3 dl melk
6 ss smeltet smør

Fremgangsmåte

Sikt sammen de tørre ingrediensene og tilsett hakkede valnøttkjerner. Skill eggene og pisk eggeplommer lyse og luftige. Tilsett eggeplommene, melk og smeltet smør til de tørre ingrediensene. Pisk eggehvitene stive og fold dem inn i vaffelrøren. Bake på et vaffeljern etter produsentens anvisninger.

Blir 6 til 8 vafler.

Advertisements