Vanilje og Ricotta Terte med Stjerneanis og Sitrusfrukt

En kakeoppskrift funnet i “Healthy Recipes with Dairy Food”
en gratis E-bok utgitt av Dairy Australia
Vanilje og Ricotta Terte med Stjerneanis og Sitrusfrukt

Ricotta (uttales [rikɔtta] på italiensk) er en italiensk myseost laget av den sau-, ku-, geit- eller italiensk vannbøffelmelk mysen som er igjen fra osteproduksjon. Som andre myseoster, er den laget ved koagulering av proteiner som er igjen etter at kaseinet har blitt brukt til å lage ost, spesielt albumin og globulin.

Ingredienser
600 g ricotta  ost
1,2 dl fettredusert vaniljeyoghurt
3 egg, lett pisket
0,6 dl sukker
2 ts vaniljesukker
600 g sitrusfrukter, f.eks. appelsiner,
rosa grapefrukt eller mandariner
1 stjerneanis
Mynteblader og 1,8 dl fettredusert
vanilje yoghurt til servering

Fremgangsmåte

[1] Bland ricotta, yoghurt, egg, sukker og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin til en meget glatt og kremaktig blanding. Hell i en bakepapirforet 23-24 cm rund kakeform. Bak ved 150° C i 30 minutter eller til røren akkurat har stivnet, skru av ovnen og la terten avkjøles i ovnen i 1 time, så ved romtemperatur i 30 minutter og deretter avkjøles i kjøleskapet til den er helt kald.

[2] Skrell og del sitrusfrukten i båter over en bolle for å samle opp juicen, og klem deretter resterende juice ut av restene etter rensingen av båtene. Plasser saften og stjernenanisen i en liten gryte og kok til det er litt redusert og har tyknet litt. Hell den varme sirupen over sitrusbåtene og avkjøl til de skal brukes.

[3] Ta terten ut av kakeformen og sett den på et serveringsfat, topp med frukt, sirup og mynteblader. Server skiver av terte med en ekstra klatt vaniljeyoghurt på siden.

Advertisements