Vaniljeringer

vaniljeringer_page_thumb[6]

Tilsett en halv finhakket vaniljestang eller 1-2 ts vaniljesukker til ½ porsjon vannbakkelsdeig*. Sprøyt deigen ut i ringer og stek dem i olje eller smult (ca. 185° C) som vist på de små bildene. Glaser de varme vaniljeringene med siktet melis rørt ut med noen dråper varmt vann.

1_thumb[5]
Deigen skal være så løs at den faller av skjeen i klumper.

2_thumb[5]
Sprøyt deigen ut som ringer på smurt bakepapir. Varm olje eller smult i en gryte.

3_thumb[5]
La 2-4 ringer om gangen gli langsomt av bakepapiret og ned i gryten. Stek dem gyllenbrune på begge sider.

4_thumb[5]
Snu ringene med hullslev, ta dem opp og la dem renne av på fettsugende papir.

*Vannbakkelsdeig
2 dl vann, 75 g
smør 100 g hvetemel
(1,6 dl)
½ ts salt
2 -3 egg

[1] Kok opp vann og smør. Hell i alt melet på en gang og rør kraftig over middels sterk varme til deigen er tykk og blank og slipper skjeen. Avkjøl deigen litt, og rør i salt.

[2] Visp eggene lett sammen og visp eller rør dem ned i deigen, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang, eventuelt med håndmikser med eltekroker.

[3] Deigen skal være så fast at den kan trekkes opp i topper med eltekrokene eller treskjeen. Muligens er det ikke nødvendig å tilsette hele eggemassen – det avhenger av eggenes størrelse og melets tørrhetsgrad.

Deig som skal settes på platen med sprøytepose, bør ha litt løsere konsistens, men likevel være så fast at den ikke flyter ut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s