Vaniljeskyer med Sjokoladebiter

En småkakeoppskrift funnet på droetker.no
Vaniljeskyer med Sjokoladebiter

Ingredienser
Marengs:

3 eggehviter
75 g sukker
2 ts vaniljesukker
50 g melis
100 g malte mandler
75 g mørk sjokolade
Pynt:
50 g mørk sjokolade

Blir ca. 60 stykker

[1] Forberedelser:
Legg bakepapir på et ovnsbrett. Forvarm ovnen.
Over- og undervarme: 130° C
Varmluft: 110° C

[2] Marengs: Visp eggehviten helt stiv med en mikser. Tilsett sukker og vanilje fra vaniljesukker litt etter litt mens mikseren går på høyeste hastighet. Sikt i melis, og miks videre i ett minutt. Til slutt tilsettes mandler og grovhakket sjokolade, vend inn med en sleiv.

Bruk 2 teskjeer og legg valnøttstore porsjoner på langpannen. Stek på midterste rille i 25 minutter. La marengsene avkjøles på en rist på bakepapiret.

[3] Pynt: Varm opp sjokoladen, og la den renne fra en skje over marengsene som dekor.