Vanlige Sjokoladekarameller

plain chocolate caramels_page_thumb[2]

Ingredienser
6 dl sukker
1,7 dl av glukose (Ren mais sirup)
1,2 dl smør
1/8 teskje cream of tartar *
6 dl helmelk (ikke skummet)
70 g  mørk sjokolade
1 teskje vanilje ekstrakt

* Creme of tartar er det samme som Kremotartari på Norsk. Kremotartari er salt av vinsyre og benyttes bl.a som èn av mange syrer i bakepulver. Kort fortalt utvilker denne syra kullsyregass når den reagerer med natriumbikarbonat (natron). Det er ikke vanlig å bruke dette stoffet som hevemiddel alene. Kremotartari benyttes av og til i konditorier, da for å forhindre krystallisering ved koking av sukker (som benyttes til dekorasjonsarbeider). Fåes på apotek.

Metode

[1] Ha sukker. glukose, smør, Creme of tartar og en kopp melk over i en kjele på platen, røre hele tiden, og når massen har kokt en liten stund, gradvis røre i resten av melken.

[2] Ikke la blandingen stoppe å koke mens melken tilsettes. Rør av og til til massen når 120° C, eller til når en hard ball kan formes når testet i kaldt vann.

[3] Tilsett sjokolade og vanilje og pisk dem skikkelig inn i massen og når det er gjort, hell massen i to brødformer

[4] Når massen er nesten kaldt, kutt den i ruter.

Advertisements