Varmt kyllingsmørbrød

En lunsj- eller kveldsmatoppskrift funnet i “Fjærfe på Menyen”
utgitt av Den Norske Bokklubben i 1984

Varmt kyllingsmørbrød

Ingredienser
6 tykke skiver rugbrød eller helkornbrød
smør til brødet
1 kylling, nystekt
3 skiver bacon, stekt og hakket
1 moden avocado, skrellet og kuttet i tynne skiver
6 ss fransk dressing
Hakket gressløk,
Persille eller kjørvel
Salt og pepper
Saus (kan sløyfes):
3 ss mango chutney
3 ss majones smakt til med sitronsaft
6 porsjoner

Fremgangsmåte

[1] Rist brødet lett og smør det. Ta det sprø skinnet av kyllingen mens den er varm. Hakk det og legg det på brødet. Skjær kjøttet fra bena i store strimler og legg det over skinnet. Legg bacon og avocadoskiver oppå. Øs 1 ss fransk dressing på hvert smørbrød og dryss med urter. Smak til med salt og pepper. Rør sammen chutney og majones til sausen.

[2] Server smørbrødene varme med sprø bladsalat og sausen, om ønskes, til lunsj eller aftens.

Tips: Sesamrundstykker, pitabrød eller pariserloff kan brukes istedenfor rug- eller helkornbrød.