Vegetarchili med Ris

En vegetaroppskrift funnet i “Sunt og Godt”
utgitt av De Beste i 1988

Vegetarchili med Ris

Denne kraftige retten kombinerer søte paprika og tomater med brennhett chilipulver og kajennepepper i en saus med fiberrike linser, bønner og kikerter.

4 porsjoner
Tilberedning: 10 min.
Koketid: 1 time 10 min.

Ingredienser
1 1/2 ss olivenolje
1 stor løk, skrelt og hakket
1 stor gulrot, skrelt og hakket
3 fedd hvitløk, skrelt og finhakket
1 grønn paprika, renset for frø, hakket
1 rød paprika, renset for frø, hakket
115 g grønne linser, skylt og avrent
1/2 strøken ts chilipulver
1 strøken ts malt karve
1 laurbærblad
1/8 strøken ts kajennepepper
1 boks (400 g) hermetiske tomater, hakket
4 1/2 dl grønnsakkraft
175 g langkornet ris
225 g kokte, røde bønner eller kidneybønner
225 g kokte kikerter
koriander- eller persillekvaster til pynt

Fremgangsmåte

[1] Varm oljen i en tykkbunnet gryte og surr løk, gulrot, hvitløk og grønn og rød paprika over middels varme 10 min., til grønnsakene er myknet.

[2] Tilsett linser, chilipulver, karve, laurbærblad, kajennepepper, tomater og kraft. Legg lokk på og la alt småkoke 50 min.

[3] Kok risen imens.

[4] Rør de røde bønnene og kikertene inn i linseblandingen, legg lokk på og småkok 10 min. til, til linsene er møre, men ikke for bløte. Ta opp og kast laurbærbladet.

[5] Fordel risen i porsjonsskåler og legg en porsjon chili over. Pynt med koriander eller persille.

Server med en salat av slangeagurk og yoghurt smakt til med mynte, den vil smake friskt og kjølig til denne chilien.

Advertisements