Vegetarpizza

vegetarpizza_page

Pizza er like næringsrik og god mat som et varmt ostesmørbrød.

Ønsker du sterkere smak på vegetarpizzaen kan du godt stryke litt ketchup eller tomatpuré utover leiven før du legger grønnsakene på. Som ost kan du bruke alle typer fast hvit ost. Enkelte synes nøkkelost smaker godt i varme retter. Kanskje du kan blande forskjellige oster?

4 porsjoner

Deig:
25 g gjær
1 1/2 dl vann
1/2 ts salt
2 ss soyaolje eller smeltet margarin
4-4 1/2 dl hvetemel

[1] Rør gjæren ut i lunkent vann. Bland i saltet og hvetemelet. Elt deigen glatt. Bland i litt mer mel hvis deigen er for bløt.

[2] Dekk deigbollen med plast og la deigen heve i ca. 20 minutter.

[3] Legg deigen på smurt plate eller plate dekket med bakepapir. Kjevl den ut til en stor rund leiv. Brett kanten litt opp rundt om.

Fyll:
1 squash, ca. 400 g
4-5 tomater oregano
1 bunt gressløk
3/4 ts salt
1/4 ts pepper
1-1 1/2 ts basilikum eller oregano
150 g Jarlsberg eller cheddarost

[1] Skjær squashen og tomatene i skiver og legg dem vekselvis og taksteinslagt utover leiven. Klipp gressløken over. Dryss på saltet og krydderne.

[2] Riv osten eller skjær den i skiver. Dekk pizzaen med ost.

[4] Stek pizzaen midt i ovnen ved 225° C i ca. 20 minutter.

[5] Server den nystekt.

Advertisements