Vestafrikansk Kylling i Peanøttsaus

En smaksrik kyllingoppskrift fra det afrikanske kontinentet
funnet i “The Best of International Cooking”
utgitt av  Hamlyn i 1984

Vestafrikansk Kylling i Peanøttsaus

Vestafrikansk mat omfatter et mangfoldig utvalg av matvarer som er delt mellom de 16 landene i regionen. I Vest-Afrika dyrker mange familier sin egen mat og i hver er det en arbeidsdeling. Urbefolkningens mat består av en rekke plantearter og dyr, og disse er viktige for dem som har en livsstil avhengig av oppdrett og jakt.

Vest-Afrikas historie spiller også en stor rolle i matlagning og oppskrifter da samspillet med forskjellige kulturer (spesielt den arabiske og senere den europeiske) gjennom århundrene har introdusert mange ingredienser som fortsatt er hovedkomponenter i de ulike nasjonale kjøkkenene i dag.

Ingredienser
1 (1,5 kg) kylling
salt og pepper
4 laurbærblad
3 løk
6 tomater
1 (63 g) boks tomatpuré
250 g peanøttsmør

Fremgangsmåte

[1] Del kyllingen i åtte deler og legg de i en kasserolle og dekk med vann. Tilsett 2 teskjeer salt og laurbærbladene. Kok opp og kok over lav varme i 1-1 1/2 timer eller til kyllingen er mør.

[2] Skrell og hakk løkene. Skrell og hakk tomatene og kjør dem til puré med løken og tomatpuréen i en blender.

[3] Fjern kyllingen fra kjelen og hold den varm. Hell 750 ml av kyllingkraften og sil den over i en andre kjele. Tilsett tomat- og løkpuréen til kraften og kok i 10 minutter. Fjern fra varmen og visp inn peanøttsmøret, en spiseskje av gangen.

[4] Legg på et lokk og kok sausen over en mild varme i ytterligere 10 minutter. Krydre sausen med pepper, og salt etter smak og tilsett deretter kyllingen. Server med kokt langkornet ris.

4 porsjoner