Viking Knekkebrød

539_viking crisp bread_thumb[3]_thumb
Smakfulle kjeks, knekkebrød, flatbrød, hvetebrød og rug brød bakt over bålet eller i peisen ble servert med hjemmelaget smør, ost, honning og skinke. Det lukter fantastisk og smaker enda bedre.

Her er en viking oppskrift på knekkebrød som er lett å endre på hvis du foretrekker å bake brød i en moderne ovn. Likevel, hvorfor ikke prøve brød laget over et bål i hagen eller på grillen på terrassen.

0.5 mugge lunkent vann
6 kopper rug mel
6 kopper hvetemel
1 ss salt
1 ss malt karve
3 kopper rugmel for å rulle ut deigen

En mugge = ca 1 liter
1 kopp = ca 1,5 dl

Bland alle ingrediensene og kna godt. Del deigen i 20 biter og form til runde kuler. Rull ut hver ball i massevis av rugmel til en tynn og rund skive. Skjær ut et hull i midten av hvert knekkebrød og prikk dem med en gaffel. Eller hvis du foretrekker det, skjære deigen i strimler i stedet for og lage runde knekkebrød.

Peisen må bli varmet opp i god tid. Før du plasserer knekkebrødet på bunnen av peisen, fei vekk all asken. Snu knekkebrødet når det er lett brunet.

Tre knekkebrødene på en pinne og heng de fra taket som på bildet eller lagre knekkebrødene i en lukket brødboks av never eller tre.

2 thoughts on “Viking Knekkebrød

  1. Mo B says:

    Savner knekkebrod! Gleder meg til a prove oppskriften! Takk!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s