Viktoriansk Kedgeree

En klassisk viktoriansk frokostoppskrift funnet på CookIt!
Viktoriansk Kedgeree

Kedgeree stammer fra de britiske koloniene i India og ble introdusert til Storbritannia som en frokostrett i viktoriatiden. Det blir sjelden spist til frokost i våre dager, men er fortsatt veldig populært til lunsj eller kveldsmat.

Ingredienser
700 g fileter av røkt hyse
100 g smør
1 medium løk
2 teskjeer mildt karripulver
220 g langkornet ris
3 egg
Saften av en halv sitron
3 toppede spiseskjeer fersk hakket persille
Salt og pepper

Fremgangsmåte

[1] Legg eggene i en kjele med kaldt vann og gi de et oppkok.

[2] Kok i ti minutter og ha de i kaldt vann og la det avkjøles.

[3] Når de er avkjølt, fjern skallet.

[4] Ha hysefiletene inn i en stor kjele, dekk med 5 dl kaldt vann.

[5] Bring til et oppkok, senk varmen og legg på lokket og la fisken trekke  i 8 minutter.

[6] Når den er kokt, fjern hyse fisken fra kjelen, legg den i en ildfast form, dekk den med folie og hold fisken varm i stekeovnen på lav varme.

[7] Ha vannet som fisken ble kokt i i en bolle.

[8] Hakk løken forsiktig.

[9] Smelter smøret forsiktig i samme kjele som fisken ble kokt i, og tilsett den hakkede løken og stek i 5 minutter til den er mykt.

[10] Tilsett karripulveret, rør og kok i 1 minutt.

[11] Rør inn risen og tilsett 4,5 dl av det lagrede fiskevannet.

[12] Rør igjen og når det begynner å putre, reduser til en veldig lav varme og dekk med et lokk.

[13] Kok i 15 minutter.

[14] Mens risen kokes, fjern skinnet på fisken og del den i flak (bryte den i stykker).

[15] Grovhakk eggene og persillen.

[16] Når risen er ferdigkokt, tilsett fisk, egg, persille og sitronsaft.

[17] Krydder med salt og pepper og bland alt forsiktig sammen.

[18] Legg lokket tilbake på kjelen og la den stå på lav varme i ytterligere 4 minutter.

[19] Server kedgeree’en i den ildfaste formen.