Viktoriansk Rullekake med Syltetøy

victorian Jam roly poly_bbc-food_page_thumb[2]

Denne moderne versjonen av en 1800talls klassiker er kokt i ovnen i stedet for dampes i vannbad.

Ingredienser
150 g siktet selvhevende mel (eller mel + tørrgjær)
75 g vegetabilsk olje
1 dl kaldt vann
en klype salt
5 ss plommesyltetøy (eller bringebær)

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 200 C.

[2] Bland det siktede melet, oljen og salt sammen i en stor bolle. Tilsett nok vann nok til å lage en myk deig, men ikke la den bli klebrig.

[3] Elt lett på et melet bord i noen minutter før du kjevler den ut til en 1 cm tykk grov 20 x 20 cm firkantet.

[4] Spre et tykt lag av syltetøy deigen, slik at det gjenstår 1 cm med deig i enden som du fukter med litt vann.

[5] Rull deigen løst opp og klem skjøten sammen slik at syltetøyet ikke slipper ut. Legg rullen på et lett smurt bakepapir med skjøten ned.

[6] Rull kaken løst opp i bakepapiret slik at det er rom for den til og ekspandere og deretter snurrer du endene som et sukkertøypapir.

[7] Sett kaken i en stor avlang form eller en kakeform. Fyll en stekepanne med kokende vann og sett den i bunnen av ovnen. Deretter setter du rullekaken øverst i ovnen og baker den i 35-40 minutter.

[8] Serve én tykk skive, med hjemmelaget vaniljesaus til hver persjon.

Advertisements