Vintergryte

En kraftig gryterett funnet i “Lammekjøtt” utgitt
av Hjemmets Kokebokklubb i 1981

Vintergryte

Rotgrønnsaker, kål, løk og lammekjøtt sammen med spennende krydder. Med ris som tilbehør, blir dette en vitaminbombe når vi trenger det som mest.

4 porsjoner
Tilberedningstid: Ca. 30 min.
Koketid: 30-45 min.
Kan fryses, men forringes.

Ingredienser
Ca. 1 kg mørt lammekjøtt
1 ss smør
1 ss olje
1 1/2 ts karri
salt
Pepper
400-500 g hodekål
1 løk
3-4 gulrøtter
5 dl buljong eller kraft
finhakket persille

Fremgangsmåte

[1] Skjær kjøttet i strimler eller terninger og brun dem i smør og olje tilsatt karri. Krydre med salt og pepper.

[2] Rens gulrøtter og løk, skjær dem i tynne skiver og bland med finsnittet kål. Bland alle grønnsakene med kjøttet og la alt surre et par minutter.

[3] Tilsett buljong eller kraft og småkok retten over svak varme til kjøtt og grønnsaker er mørt, smak til med salt.

[4] Dryss finhakket persille over og server retten rykende varm med  ris, brød og smør.

Advertisements