Walisiske Kaker

314_Welsh Cakes

Fra landet som brakte oss den uforglemmelige landsbyen Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch kommer en velsmakende godbit som har blitt beskrevet som en krysning mellom en rosinbolle og en pannekake. Welsh kaker (bakestones eller picau ar y maen i Wales) er laget av mel, lyse og mørke rosiner og / eller rips, og kan være krydret med krydder som kanel og muskat. 4 – 5 cm i diameter og litt over 1 cm tykke. Kakene blir drysset med sukker før de spises opp av fornøyde walisiske små gutter og jenter.

Men du trenger ikke å dra til Wales for å nyte denne regionale spesialiteten, her er en oppskrift på walisisk kaker som du enkelt kan bake hjemme og nyte med en god kopp te!

Ingredienser:
225 g selvhevende mel, siktet
110 g (helst walisisk) saltet smør
1 egg
en håndfull rosiner
melk, hvis det er nødvendig
85 g sukker
ekstra smør, for smøring

Fremgangsmetode

[1] Bland smøret inn i siktet mel og jobb blanding til smuler med fingrene. Tilsett sukkeret, tørket frukt og deretter egget. Bland og form deigen til en ball med en skvett melk om nødvendig.

[2] Kjevle ut deigen til 5 mm  tykkelse og stikk ut 7.5–10 cm  runde emner.

[3] Du trenger nå en bakestone eller en tung jern takke.* Gni den med smør og tørk av det overflødige. Varm opp takken og legg kakene på, snu en gang. De trenger ca 2-3 minutter på hver side. Hver side skal være gyllenbrune.

[4] Fjern fra takken og dryss med sukker mens de fortsatt er varme.

* Har du ikke takke kan du også steke kakene i en solid stekepanne i støpejern.