Wokket kylling med Ingefær og Sukkererter

En kinesisk oppskrift funnet i  “Harrods Cookery Book”
utgitt in 1985

Wokkede kylling med Ingefær og Sukkererter

Hemmeligheten med suksess med wokking er organisasjon. Å ha alle ingrediensene tilberedt og nær for hånden er viktig, da den faktiske steketiden er overrakende kort. Sukkererter gir farge og sprøhet til denne deilige kinesiske retten.

Serverer 4

Ingredienser
3 ben- og skinnfrie kyllingbryst, kuttet i 2,5 cm terninger
3 dl peanøttolje
2 ts ferskt hakket ingefærrot
0,6 dl finhakket løk
1 stort fedd hvitløk, finhakket
3,5 dl tynt skivet sopp
225 g sukkererter
Vårløk til garnering
Marinade:
1 eggehvite, pisket
1 ss maisenna
2 ts lys soya saus
2 ts risvin eller middels tørr sherry
Saus:

2 ss lys soya saus
3 ss risvin eller middels tørr sherry
1 ts sukker
1 ts maisstivelse

Fremgangsmåte

[1] Bland marinadeingrediensene sammen og hell den over kyllingenterningene. Mariner i 30 minutter. Bland alle sausingrediensene sammen og sett til side. Forvarm en wok over høy varme og ha i peanøttoljen. Når oljen er rykende varm, stek kyllingen i 2 minutter mens du beveger kjøttet hele tiden. Sett en sikt over en bolle og hell i kyllingen i sikten slik at all oljen renner av.

[2] Return 3 spiseskjeer av oljen til wokken, og stek ingefær, løk og hvitløk i 30 sekunder mens du rører hele tiden. Tilsett sopp og rør i 30 sekunder. Tilsett saus og sukkererter og rør. Returner avrent kylling til wokken og stek mens du rører hele tiden i ytterligere 1 minutt. Garnér og server straks med kinesiske nudler.

Advertisements