Wokket Kylling og Sopp

En kinesiskinspirert wokkrett funnet på oxo.co.uk
Wokket Kylling og Sopp

Woking (kinesisk: 炒; pinyin: chǎo) er en kinesisk matlagingsteknikk hvor ingrediensene blir stekt i en liten mengde veldig varm olje i en wok mens de røres hele tiden. Teknikken stammer fra Kina og i løpet av de siste århundrene har den spredt seg til andre deler av Asia og Vesten. Mange hevder at denne raske, varme tilberednings-teknikken forsegler smakene i matvarene, samt at de beholder både farge og tekstur.

Ingredienser
2 ss vegetabilsk olje
3 kyllingebryst, kuttet i strimler
1 ss maisenna
2 hvitløksfedd, hakket
1 ss hakket ingefær
1 grønn paprika
3 vårløk, i skiver
150 g kastanjesopp, i skiver
(eller annen sopp etter smak)
75 g bønnespirer
1 ss mørk soyasaus
1 dl  vann
2 ss Roast Chicken Shake & Flavor fra OXO
(Eller et annet wokkrydder etter smak)

Fremgangsmåte

[1] Legg kyllingstrimler, maisenna og Shake & Flavour i en stor bolle og rør godt.

[2] Ha vegetabilsk olje og kylling i en wok eller dyp stekepanne og stek i 2-3 minutter.

[3] tilsett paprika og vårløk til woken og stek i 2 minutter.

[4] Tilsett sopp, hvitløk og ingefær, stek i 2 minutter.

[5] Tilsett soya, vann og bønnespirer og rør i 2-3 minutter.

Advertisements