WWII Homity Pai

WWII Homity Pai

Ingen vet hvor navnet for Homity Pai stammer fra, men retten var populært blant The Land Girls under andre verdenskrig. Oppskriften inneholder rasjonerte matvarer som ost, egg og smør i tillegg til urasjonerte varer,  – den originale oppskriften ville nok ha brukt de rasjonerte matvarene sparsommelig. I dag trenger vi ikke å være så sparsommelige med ost og smør, noe som bare gjør retten enda bedre.

I hver utgave av BBC History Magazine, tar biledredaktør Sam Nott for seg en oppskrift fra fortiden. I denne artikkelen, gjenskaper Sam Homety Pai – en solid, vegetarisk rett populær under andre verdenskrig.

Ingredienser
4-5 mellomstore poteter
2-3 mellom purre
En spiseeple, med kjernehuset fjernet
og hakket i små terninger
2 fedd hvitløk (finhakket)
1 egg
85 g smør eller margarin, pluss mer til steking
170 g ost
frisk eller tørket timian
salt og pepper (etter smak)
mørdeig laget med 170 g mel og 85 g smør eller margarin

Fremgangsmåte

[1] Lag mørdeig ved hjelp av 170 g hvetemel og 85 g smør/margarin. Gni det sistnevnte inn i melet til blandingen ligner brødsmuler og bind den sammen med litt vann for å lage en smidig deig.

[2] Kjevl ut deigen og kle en smurt paiform og stek den i ovnen ved 200° C i ca 10 minutter.

[3] Kutt de uskrelte potetene i små terninger og la det småkoke i kokende vann til de er møre.

[4] Stek hakket purre og hvitløk i smør/margarin til de er møre. Tilsett eple og timian.

[5] Hell vannet av potetene og ha potetene sammen med purren. Rør inn ett pisket egg, mer smør / margarin og 55 g revet ost. Krydre med salt og pepper.

[6] Fyll paiform med blandingen og dryss 110 g revet ost på toppen i et jevnt lag.

[7] Stek i ovnen ved 220° C  til toppen er gyllenbrun.

[8] La paien avkjøles før servering.