Yoghurtostkuler Marinert i Urter

En oppskrift for hjemmelaget ost funnet i
“Harrods Cookery Book” utgitt i 1985
Yoghurtostkuler Marinert i Urter

Disse valnøtt store kulene av tykk yoghurt ser veldig pene ut i en glasskrukke med gyllen olivenolje. Spis de med en salat og bruk marineringsoljen som salatdressing.

Blir ca 16 baller

Ingredienser
2,5 dl tykk naturell yoghurt eller gresk yoghurt
6 dl olivenolje
3 friske store urtekvister, for eksempel
Rosmarin, timian eller marjoram

Fremgangsmåte

[1] Rør yoghurten til den er jevn og myk, legg den i midten av et stort stykke skinkelerret. Bind lerretet sammen i en bunt og fest med hyssing. Legg bunten i en dyp kjele eller gryte (den må ikke berøre bunnen), plasser en treskje over toppen kjelen og bind bunten til den. La yoghurten renne av seg over natten.

[2] Pak ut den drenerte yoghurtosten og form den til ca 16 valnøtt store kuler med fingrene. Hell olivenoljen i en glasskrukke og legg forsiktig ostekulene ned i oljen, en etter en. Stikk urtekvistene ned langs sidene av krukken, dekk til og la i stå minst 2 dager før du spiser ostekulene.