Tomatsuppe med Blåskjell og Ris

En suppeoppskrift funnet i “Supper og Sauser”  utgitt av
Hjemmets Kokebokklubb i 1980

Tomatsuppe med Blåskjell og Ris

Denne tomatsuppen kan også lages av halvfabrikata eller ferdig suppe på boks. Smak til med krydder og tilsett ris og blåskjell.

Server grovt brød, smør og osteskiver til, eller lag noen varme ostesmørbrød: Smør et tynt lag smør på en skive grovt brød til hver. Legg rikelig med ost på og gratiner dem i ovnen til osten smelter og får fin farge.

4 porsjoner:
Tilberedningstid: Ca. 10 min.
Koketid: 15 min.
Kan ikke fryses.

Ingredienser
1/2 dl olivenolje
1 stor løk
1-2 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater
1 ts basilikum
salt
pepper
1 l hønsebuljong, (ev. vann + terning)
1-2 dl kokt, langkornet ris
1 boks blåskjell

Fremgangsmåte

[1] Rens og grovhakk løken, knus hvitløken og surr alt i olje til løken er blank. Tilsett oppskårne tomater med væsken fra boksen, basilikum, salt og pepper.

[2] La blandingen koke 3-4 minutter. Spe med buljong og la suppen

[3] Bland inn kokt ris og godt avrente blåskjell. La alt bli gjennomvarmt og smak til med krydder.