Biff- og Østerspai

Biff- og Østerspai

I forrige århundre var østers både billig og rikelig, og ble ofte brukt i paier for fylle opp rundt de dyrere ingredienser. Hermetisert østers kan brukes hvis frisk er utilgjengelig.

4 porsjoner

Ingredienser
6 ferske østers
2 1/2 ss mel
salt og pepper
en klype cayennepepper
680 g mørbrad, trimmet og
skåret i 1/2 cm tykke strimler
2 ss smør
1,2 dl finhakket løk
Paideig
2,4 dl oksekraft
1 egg, lett pisket

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til 190° C.

[2] Lirk østersene forsiktig åpne og fjerne kjøttet fra skallene, spar væsken. Krydre melet med salt, pepper og kajennepepper og vend oksekjøttet i blandingen.

[3] Smelt smør og stek løken til den er myk. Fjern den fra varmen.

[4] Rull ut to tredjedeler av deigen på en lett melet overflate og kjevle den ut til 1/2 cm tykkelse og fòr paiformen med deigen. Lag en sylinder av litt tykt papir og plaser denne midt i paien.

[5] Plasser halvparten av oksekjøttet i paiformen med halvparten av løken. Ordne østersene på toppen og dryss med den sparte væsken. Dekk med den resterende løk og oksekjøttet og tilsett kraften. Pensle kantene på paideigen med pisket egg. Kjevle ut det meste av resten av deigen og bruk den som lokk og ordne det slik at papirsylinderen stikker opp gjennom lokket. Trykk forsiktig bunnen og lokket sammen for å forsegle. Renkutt kanten. Kjevl ut resten av deigen og bruk den til å dekorere lokket. Pensle kaken med pisket egg, legg på dekoren og pensle denne også med pisket egg. Løft papirsylinderen opp slik at dampen slipper ut av paien under bakingen. Bak 1 1/2 timer. Serveres varm.