Bruschetta med Kamskjell og Lakserogn

Bruschetta med kamskjell og lakserogn_godfisk_page

Bruschetta passer både som forrett, lunsj eller tapas. Denne sjømatvarianten av retten serveres med kamskjell og lakserogn.

Ingredienser
6 stk  kamskjell
2 ss  lakserogn
12 skiver  baguette
3 fedd  hvitløk
1 stk  mozzarella, fersk
olivenolje
salt og pepper

4 porsjoner

Framgangsmåte

[1] Sett stekeovnen på 200° C.

[2] Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.

[3] Ha loffskivene på et stekebrett eller rist med bakepapir, drypp over olivenolje og gni dem inn med hvitløk.

[4] Skjær mozzarella i tynne skiver og legg dem på loffskivene.

[5] Stek i stekeovnen i ca. 2-3 minutter, til osten så vidt begynner å smelte.

[6] Dryss litt salt og pepper på kamskjellene og stek dem i olje, ca. 30 sekunder på hver side.

[7] Skjær kamskjellene i små terninger og fordel over loffskivene.

[8] Server bruschetta med lakserogn på toppen, og pynt gjerne med friske urter.