Bruschetta passer både som forrett, lunsj eller tapas. Denne sjømatvarianten av retten serveres med kamskjell og lakserogn.
Ingredienser
6 stk kamskjell
2 ss lakserogn
12 skiver baguette
3 fedd hvitløk
1 stk mozzarella, fersk
olivenolje
salt og pepper
4 porsjoner
Framgangsmåte
[1] Sett stekeovnen på 200° C.
[2] Bruker du ferske kamskjell starter du med å åpne og rense skjellene. Fryste kamskjell legger du i en bolle, lar dem tine i kjøleskap og renne av seg på tørkepapir.
[3] Ha loffskivene på et stekebrett eller rist med bakepapir, drypp over olivenolje og gni dem inn med hvitløk.
[4] Skjær mozzarella i tynne skiver og legg dem på loffskivene.
[5] Stek i stekeovnen i ca. 2-3 minutter, til osten så vidt begynner å smelte.
[6] Dryss litt salt og pepper på kamskjellene og stek dem i olje, ca. 30 sekunder på hver side.
[7] Skjær kamskjellene i små terninger og fordel over loffskivene.
[8] Server bruschetta med lakserogn på toppen, og pynt gjerne med friske urter.