Chilikrydrede Kyllingvinger fra Bangkok

En krydret Thailandsk snackoppskrift funnet på bhg.com
Chilikrydrede kyllingvinger fra Bangkok

Ingredienser
12 kyllingvinger (omtrent 1,2 kg totalt)
1 ss salt
2 spiseskjeer vegetabilsk olje
1 middels stor mango, med frøene fjernet og kuttet i biter
1/2 400 g boks usøtet lys kokosmelk
1 ss asiatisk chilisaus (Sriracha saus)
1 ss lime juice
Salt
Mango i skiver (valgfritt)
Grovhakket frisk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

[1] Klipp av og kast endene på kyllingvingene. Kutt vingene på langs ved sammenføyningene for å danne 24 stykker. Strø med salt. Varm oljen en 25 cm stekepanne over middels høy varme. Ha i kyllingvingene og stek de ca 10 minutter eller til de er brunet på begge sider. Hel av fett.

[2] Lag sausen: Kjør mangobitene i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til du har en glatt jevn masse. Overfør massen til en liten bolle. Rør i kokosmelk, asiatisk chilisaus og limesaft. Hell sausen over kyllingvingene.

[3] Bring til et lett oppkok. kok under lokk i 5 minutter. fjern lokket og kok videre i ca 10 minutter eller mer hvis nødvendig til kyllingen ikke lenger er rosa og sausen har tyknet litt, rør av og till og redusere varmen hvis nødvendig. Smak til med salt.

[4] Overfør til et serveringsfat. Hvis ønskelig, pynt med mango skiver og hakket koriander før servering.