Fylt Avocado med Jordbærdressing

En forrett/dessert oppskrift funnet i “Sundt og Godt”
utgitt av Det Beste i 1988

Fylt Avocado med Jordbærdressing

Oppskrifter for fylte avokado har vi vel vært bort i de fleste av oss, men det er som oftest som forretter fylt med rekesalat eller lignende. Men denne varianten var i alle fall ny for meg – Ted

4 Porsjoner
Tilberedning: 25 min.

Ingredienser
100 g jordbær, skylt og renset
2 ss yoghurt naturell
nykvernet svart pepper
1 stor appelsin, skrelt og renskåret for hinner
og kuttet i små biter
85 g slangeagurk, skåret i terninger
frøene fra 4 grønne kardemommebelger, knuste,
eller malt kardemomme etter smak
1 ss bringebæreddik eller rødvinseddik .
2 modne avocadoer
krusendivie, vårsalat og brønnkarse
mynteblad til pynt

Fremgangsmåte

[1] Kjør jordbær og yoghurt i hurtigmikser eller food processor eller press bærene gjennom et dørslag og rør dem inn i yoghurten. Smak til med pepper.

[2] Bland appelsin, slangeagurk, kardemomme og eddik.

[3] Del avocadoene i to på langs og fjern steinene. Legg avocadoene på serveringsfat på en seng av endivie, vårsalat og brønnkarse. Fyll avocadoene med appelsinblandingen. Ha en skje eller to med jordbærdressing over og pynt med mynteblader. Server resten av dressingen ved siden av.