Fylte Gorgonzola Stenger

097_gorgonzolastenger_thumb[3]
Ingredienser:
330 g butterdeig frossen
Til pensling:
1 egg – sammenvispet
Ostekrem:
100 g gorgonzola
30 g smør
1 ss fløte
Pynt:
litt ostekrem
litt paprikapulver
litt persille
druer

[1]
Butterdeig
Forbered butterdeigen som anvist på pakken. Kjevle ut på en lett melet arbeidsflate til en ca. 3mm tykk leiv. Del opp deigen i mindre stykker, 3x8cm.

[2]
Pensling

Pensle stykkene med sammenvispet egg, og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen på 210 grader (over- og undervarme) i ca. 12 minutter.

[3]
Ostekrem
Rør sammen gorgonzola og smør. Tilsett fløten, og rør alt til en luftig masse. Ha ostekremen i en sprøytepose med middels stor stjernetupp. Ha fyll på en butterdeigstang, og sett en annen oppå.

[4]
Pynt

Dekorer gorgonzolastengene etter eget ønske.

Leave a comment