En variant på mjuka, goda tekakor från koket.se
Glutenfria tekakor
Äntligen en glutenfri variant på en gammal klassiker. Mångas favoritkakor!
Du behöver
12 g jäst
500 g mjölk
20 g olja
20 g sirap
100 g glutenfritt havremjöl
140 g bovetemjöl
1 tsk salt
2 krm brödkryddor
20 g fiberhusk
olja till utbakning
Gör så här
[1] Vispa ner jästen i mjölken. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en jämn deg. Låt degen jäsa i en bunke övertäckt med plast i cirka 3 timmar.
[2] Olja in händerna och bänken väl. Skär degen i 8 bitar, rulla till bollar. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper och platta till dem. Nagga om du vill.
[3] Sätt ugnen på 200 grader.
[4] Låt tekakorna vila på plåten i cirka 30 minuter. Grädda i 15 minuter. Låt svalna helt innan du skär i dem.
Recept från: Maria Blohm