Gravet Oksekjøtt

112_gravet oksekjøt_thumb[3]
Før i tiden var graving av kjøtt en dyd av nødvendighet, mens det i dag gjerne regnes som en delikatesse. Mange tror at graving av kjøtt er vanskelig, men det er faktisk en mye enklere prosess enn de fleste forestiller seg. Med denne oppskriften på gravet ytrefilet av storfe og sennepssaus kan du prøve selv.

Svogeren min, en dreven kokk, graver oksekjøtt til jul hvert år og serverer det med cherrytomater, fersk dill og pepperrotsaus. For meg er det en av julens absolutte kulinariske høydepunkter.

Du trenger:
800 g ytrefilet av storfe
2 ss salt
2 ss sukker
1 ½ ts grovmalt pepper
½ ts knust tørket basilikum
Sennepsdressing:
1 ss ravigottesaus
2 ss grov sennep
2 ss majones
2 ss seterrømme
½ ts salt
¼ ts grovmalt pepper

Slik gjør du:
Renskjær kjøtt for fett og hinner. Bland salt, sukker og krydder.
Vend kjøttet i blandingen, og legg over på et fat med kant.
Dekk med plastfolie og sett det kaldt.

La kjøttet stå i 2-4 døgn. Vend det et par ganger i døgnet.

Skrap bort krydderet og skjær fileten i tynne skiver.

Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle.
Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak en time før servering.

Server gravet ytrefilet av storfe med sennepsdressing. syltede småløk og grovt brød,. Rømme med litt tyttebærsyltetøy smaker også godt til!

Tips: Du kan også grave filet av svin, lam eller rein på samme måte.

Leave a comment