Grytestek

grytestek_page_thumb[2]
Grytestek 
Forberedelser: ca. 20 minutter
Steketid: ca. 1 1/2

Til 4 personer trenger du:
1 gulrot
1 løk
2 dl kokende vann
2 kryddermål buljongpulver
ca. 600 g svinemørbrad
1/2 kryddermål av salt,
pepper og hvitløkpulver
2 ss olje
4 ss fløte

Slik gjør du:
[1] Vask og skrell gulroten og skjær den i strimler.

[2] Skrell løken og del den i båter.

[3] Bland det kokende vannet med buljongpulver.

[4] Skyll raskt av kjøttstykket og klapp det tørt. Gni det inn med sammenblandet salt, pepper og hvitløkpulver.

[5] Ha oljen i en gryte eller kasserolle og la den bli varm. Ha sterk varme på platen. Legg kjøttet i gryten og
brun det pent på alle kanter.

[6] Ha i gulrotstrimlene og løkbåtene og halvparten av buljongen. Væsken må ikke gå mere enn halvt opp på kjøttet.

[7] Skru ned platen på svak varme, legg lokk på gryten og la den stå og surre i ca. 1 time. Se etter at det er nok buljong i gryten under surringen.

[8] Ta opp kjøttet og grønnsakene og legg det på et varmt fat. Sjyen (kraften som er i stekegryten) røres opp med litt vann eller buljong, fløten røres i og det hele får et oppkok. Denne sausen serveres ved siden av kjøttet.

Ved siden av kan du servere:
Persillepoteter, grønne bønner og grillede tomater.

Leave a comment