Hummersuppe «Moscovitt» med Limfjordkaviar

A delikat suppeoppskrift funnet i “God Mat fra Sjøen”
utgitt av Gyldendal i 1984

Hummersuppe «Moscovitt» med Limfjordkaviar

4 porsjoner

Hovedingredienser:
hummerskall av 4 hummer
4 ss olivenolje
1 gulrot
1 selleri
1 løk
1 purre
1 fennikel
2 ss ris
1 glass hvitvin
1 liter fiskekraft
Fløte
litt brandy eller konjakk
Tilbehør:
Pisket krem
1 boks limfjordkaviar

Fremgangsmåte

[1] Vask og rens grønnsakene. og kutt dem i store terninger.

[2] Hell olivenolje i en kjele. Fres hummerskall og grønnsakterninger mens man rister kjelen godt. Dryss ris over som jevning, og fyll i hvitvin og.fiskekraft. Suppen skal småkoke i 5.1 time.

[3] Sil suppen. og pass på at grønnsaker og ris blir presset godt ut. Den kraftige. tykke suppen smakes så til med fløte, salt og konjakk.

[4] Ved servering legges en klatt pisket krem og limfjordkaviar på hver tallerken.