Karbonader Med Løk, Perfekt Til Kveldskosen

979_karbisser_thumb[3]

Karbonader er mat som alle liker. Serveres både til lunsj og middag, på koldtbord og i mange sosiale lag. Eller hvorfor ikke nystekte karbonader på godt brød med stekt løk og litt salat som kveld snack.

500 g kjøttdeig / karbonadedeig
1 ts salt
0.5 ts pepper
0.5 ss potetmel
0.5 dl vann
2 ss smør/olje til steging
1 løk
1 ss Smør / olje til steking

Elt karbonadedeigen lett med salt, pepper og potetmel. Rør inn vannet.

Form karbonadene til 8 store flate kaker (per 500 g karbonadedeig). Lag rutemønster på overflaten med en sløv kniv.
Karbonadene brunes i smør eller margarin på begge sider ved forholdsvis sterk varme. Etterstek ved svak varme 2-3 minutter.

Skjær løken i ringer og stek den i smør på pannen.Ikke bruk for sterk varme. For å få løken litt ekstra brun kan en strø på litt sukker ca. 1-2 teskjeer.

Leave a comment