Kongens Pudding

kongens pudding_post

Alle retter med adelige titler lyder fornemme. Jeg vet ikke hvilken konge som har satt navn til denne retten, men den duger i alle fall som dessert for borgerskapet også.

Ingredienser
1 flaske pils
2 dl vann
75 g sukker
70 g polenta- eller semulegryn
2 ts vaniljesukker
1 dl rosiner
4 egg
Jordbærsyltetøy eller friske jordbær

Fremgangsmåte

[1] Vi begynner med å tynne ut en flaske pils med vann slik at det blir en halv liter væske. I denne tilsetter vi 75 gram sukker og drysser på 70 gram polenta- eller semulegryn. Rør om og kok denne grøten ca. et kvarter under lokk.

[2] Grøten skal deretter avkjøles og smakes til med et par teskjeer  vaniljesukker før vi rører inn en desiliter rosiner. Så skal fire egg piskes sammen og røres inn i grøten.

[3] Smør nå en form godt og hell grøten oppi, dekk med aluminiumsfolie. Denne formen må få plass i en gryte, der formen skal stå på en gryterist eller en klut. Fyll opp med kokende vann til det står trekvart opp på formen.

[4] Nå legges det lokk på gryten og vannet får småkoke i tre kvarter. Grøten i formen blir nå forvandlet til pudding, og med en pinne kan vi prøve om puddingen er ferdig.

[5] Avkjøl og hvelv den kalde puddingen på et pent fat. Pynt med syltede kirsebær, jordbær eller annet syltetøy, som også serveres ved siden av.