En bakeoppskrift funnet i “The Farmers Family Baking Book”
En gratis e-bok utgitt av Devondale
Forberedelse: 15 minutter
Baking: 35-40 minutter
Ingredienser
2 rå epler, kuttet i ca. 2 cm terninger
2 piskede egg
2,5 dl lyse rosiner
3,6 dl selvhevende mel *
125 g usaltet smør, smeltet og avkjølt
3,6 dl demerara (uraffinert rørsukker)
2 ts blandet kakekrydder
Ved serveringen:
1 ss kanel kombinert med 1 ss demerara
Fløte, pisket til den har tyknet
* Det er ganske enkelt å lage ditt eget selvhevende mel. Bare tilsett 2 ts bakepulver for hver 150 g vanlig mel. Sikt mel og bakepulver sammen i en bolle før du bruker det, for å sikre at bakepulveret er grundig distribuert (eller du kan ha begge ingrediensene i en bolle og røre dem sammen). Hvis du baker med kakao, tilsetter yoghurt eller skummet melk tilsetter du også 1/4 teskje bikarbonat (bakesoda) i tillegg til bakepulveret, da disse ingrediensene generelt trenger litt ekstra hevemiddel.
Fremgangsmåte
[1] Bland alle ingrediensene sammen grundig i en stor bolle.
[2] Hell røren i en smurt og meldrysset 18x28cm kakeform.
[3] Bake i en moderat ovn 180º C (varmvifte 160º C) i ca 30-40 minutter.
[4] Når du tar kaken ut av ovnen drysser du den med med kanel- og sukkerblandingen. Og kutter den i firkanter mens den fortsatt ligger i formen.
[5] Like før servering, dryss med fortykket fløte og dryss med ekstra kanelsukker.