Sukret rips hører med blant de tradisjonelle sommerdessertene i Norge. Med rips i dypfryseren kan vi spise denne sunne og gode desserten hele året.
Tilberedning, saus: 15 min.
4 porsjoner
1 I rips
½ dl farin
Saus:
4 dl helmelk
1 ss maisenna- eller hvetemel
1 ss farin
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte
Rens og vask ripsen. La vannet renne godt av før den legges i serveringsbollen. Dryss farinen over ripsen og bland den litt.
Vaniljesaus kan vi kjøpe ferdig eller som halvfabrikata (pulver) i små pakker. Men den er ganske rask å lage, og hjemmelaget saus smaker aller best!
Hell melet i en kasserolle og rør det ut med melken. Rør med tresleiv hele tiden mens sausen koker, ca. 8 min.
Dryss farinen på overflaten av sausen når den settes til avkjøling. Pisk kremen stiv med vaniljesukkeret i, og rør den inn i sausen like før den skal spises.