Sukret Rips Med Vaniljesaus

sukrede rips med vaniljesaus_page_thumb[5]

Sukret rips hører med blant de tradisjonelle sommerdessertene i Norge. Med rips i dypfryseren kan vi spise denne sunne og gode desserten hele året.

Tilberedning, saus: 15 min.
4 porsjoner

1 I rips
½ dl farin
Saus:
4 dl helmelk
1 ss maisenna- eller hvetemel
1 ss farin
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte

Rens og vask ripsen. La vannet renne godt av før den legges i serveringsbollen. Dryss farinen over ripsen og bland den litt.

Vaniljesaus kan vi kjøpe ferdig eller som halvfabrikata (pulver) i små pakker. Men den er ganske rask å lage, og hjemmelaget saus smaker aller best!

Hell melet i en kasserolle og rør det ut med melken. Rør med tresleiv hele tiden mens sausen koker, ca. 8 min.

Dryss farinen på overflaten av sausen når den settes til avkjøling. Pisk kremen stiv med vaniljesukkeret i, og rør den inn i sausen like før den skal spises.

Leave a comment