En herlig piknik oppskrift funnet på TescoRealFood
Ingredienser
225 g maget malt svinekjøtt
2 friske plommer, med steiner fjernet og hakket
1 ss plommesyltetøy
1 ss frisk salvie, hakket
salt og pepper
1 500 g pakke ferdig paideig
Egg, til pensling
Melk, til pensling
Fremgangsmåte
[1] Forvarm ovnen til gass 4, 180º C, vifte 160º C. Plasser svinekjøtt,plommer, syltetøy, krydder og salvie i en stor bolle, bland godt sammen.
[2] Kjevl ut paideigen og bruk en ca 17 cm bolle / tallerken for å kutte ut 4 runde skiver, kjevl ut restene av deigen og du bør kunne kutte ut en skive til.
[3] Legg en stor skje av fyllet på hver skive, pensle kantene av skivene med litt vann og brett deigen rundt fyllet. Press kantene sammen for å forsegle paiene. Lag et bølgemønster langs skjøten.
[4] Pensel med egg og melkeblanding, og legg på et smurt ovnsbrett (eller bruk bakepapir). Bak i en forvarmet ovn i ca 25-30 minutter til paien er gyllenbrune.
[5] Serveres varme eller kalde, smaker herlig sammen med chutney.