Svinekjøtt, Plomme og Salvie Paier

En herlig piknik oppskrift funnet på TescoRealFood
Svinekjøtt, Plomme og Salvie Paier

Ingredienser

225 g maget malt svinekjøtt

2 friske plommer, med steiner fjernet og hakket

1 ss plommesyltetøy

1 ss frisk salvie, hakket
salt og pepper

1 500 g pakke ferdig paideig

Egg, til pensling

Melk, til pensling

Fremgangsmåte

[1] Forvarm ovnen til gass 4, 180º C, vifte 160º C. Plasser svinekjøtt,plommer, syltetøy, krydder og salvie i en stor bolle, bland godt sammen.

[2] Kjevl ut paideigen og bruk en ca 17 cm bolle / tallerken for å  kutte ut 4 runde skiver, kjevl ut restene av deigen og du bør kunne kutte ut en skive til.

[3] Legg en stor skje av fyllet på hver skive, pensle kantene av skivene med litt vann og brett deigen rundt fyllet. Press kantene sammen for å forsegle paiene. Lag et bølgemønster langs skjøten.

[4] Pensel med egg og melkeblanding, og legg på et smurt ovnsbrett (eller bruk bakepapir). Bak i en forvarmet ovn i ca 25-30 minutter til paien er gyllenbrune.

[5] Serveres varme eller kalde, smaker herlig sammen med chutney.